Poddar om sparande

Ett sätt att ta till sig fakta och tips om sparande är att följa poddar eller podcasts. Här skriver vi lite kort om några av våra favoriter, har vi missat några? Kommentera gärna med dina favoriter så ska vi försöka komplettera listan.

Sparpodden

Nordnet ligger bakom denna och här får du spartips, pensionstips och svar på många frågor som lyssnare har skickat in. Denna podd lämpar sig bra även för dig som är nybörjare inom ekonomi och sparande. Här får du även bra svar på bolån, amorteringar, hur du kan lägga upp ett bra sparande och mycket mer. Hittar du inte svaret på din fråga uppmuntras det att skicka in den till dem. Cirka 1 timma långa avsnitt.
https://www.nordnet.se/sparpodden

#PrataPengar

Bakom denna står Unga Aktiespararnas VD Philip Scholtzé och Niklas Andersson (@investeraren). Här tas allt upp som gäller privatekonomi, börsen, aktier, fonder och pension. Skicka gärna in egna frågor. Cirka 30-45 minuter långa avsnitt.
https://soundcloud.com/pratapengar

Fondpodden

En systerpodd till börspodden. Passar dig som är intresserad av sparande och främst i fonder. Här kan du verkligen få kött på benen och det är många intressanta intervjuer. Cirka 30-60 minuter långa avsnitt.
http://www.fondpodden.se/

Börspodden

Denna podd är lite nischad mot aktietips och analys av börsnoterade företag. Här förväntas du ha en grundläggande kunskap om aktier för att hänga med. Johan och John tycker jag själv är ganska roliga att lyssna på men som alltid; gör dina egna analyser innan du gör aktieinvesteringar. Cirka 20-30 minuter långa avsnitt.
http://borspodden.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *